Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για τη σωστή αποστολή των αρχείων σας προς εκτύπωση, καθώς και οδηγίες και βοηθητικά αρχεία (templates) για την περίπτωση εκτύπωσης και περιγραμματικής κοπής.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κατευθύνουμε έτσι ώστε να ετοιμάσετε τα αρχεία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι οδηγίες βοηθούν εσάς έτσι ώστε να διασφαλίζετε πάντα άριστο αποτέλεσμα, χωρίς προβλήματα και πιθανά λάθη στην παραγωγή.

Αρχεία προς εκτύπωση

Έχουμε τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε τους περισσότερους τύπους αρχείων. Παρ’ όλα αυτά, για να διασφαλίσουμε την υψηλότερη ποιότητα εκτύπωσης και πλήρη συμβατότητα με το εκτυπωτικό μας σύστημα, προτιμούμε τις παρακάτω μορφές αρχείων:

 • PDF
 • Αρχείο εικόνας JPG, PSD, TIF (και άλλες μορφές εκτυπώνονται, αλλά αυτές εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα)
 • Word DOC & DOCX αρχεία
 • Αρχείο AI / EPS (από εφαρμογές όπως π.χ. Adobe Illustrator, CorelDraw κ.λπ.)

Βασική προϋπόθεση είναι το αρχείο να έχει «κλείσει» σε υψηλή ανάλυση (press optimized για τα αρχεία PDF, ανάλυση από 240dpi και πάνω για τα αρχεία εικόνας). Σημαντικό είναι όλες οι εικόνες των αρχείων σας να μην είναι στο χρωματικό πρότυπο RGB, αλλά στο πρότυπο CMYK για έγχρωμη εκτύπωση, ή να περιέχουν Pantone χρώματα σε περίπτωση ειδικών εκτυπώσεων. Επίσης, στην περίπτωση που η δουλειά έχει χρώματα, κείμενα ή οποιαδήποτε αντικείμενα που «βγαίνουν» εκτός της καθαρής διάστασης της σελίδας, χρειάζεται οπωσδήποτε να υπάρχει ξάκρισμα (bleed) τουλάχιστον 3 χιλιοστά περιμετρικά, καθώς και σημεία κοπής.

 

Απαιτήσεις

 • Αρχεία PDF: Press optimized, CMYK / CMYK+Spot color model, εικόνες με ανάλυση 240dpi και ανώτερη, όλα τα κείμενα converted to outlines (εκτός βιβλίων και εντύπων με πολύ κείμενο)
 • Αρχεία εικόνας: ανάλυση 240dpi και ανώτερη, χρωματικό πρότυπο CMYK
 • Αρχεία Word: πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύονται από τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιήθηκαν για τη σελιδοποίησή τους.
 • Αρχεία AI / EPS: Χρωματικό πρότυπο CMYK, όλα τα κείμενα converted to outlines. Μέγιστη έκδοση για ΑΙ αρχεία: CS6.

Αρχεία προς εκτύπωση & περιγραμματική κοπή

Με το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα που διαθέτουμε, έχετε τη δυνατότητα να τυπώσετε τις μακέτες σας και κατόπιν να τις χαράξετε ή να τις κόψετε σε ότι σχήμα επιθυμείτε. Μπορούμε να κόψουμε και να χαράξουμε σχήματα με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από τη συνηθισμένη μέθοδο του μεταλλικού καλουπιού και της στάντζας, εφάμιλλη της κοπής με laser, αποφεύγοντας το, πολλές φορές, αντιαισθητικό κάψιμο του χαρτιού στις άκρες.

Ενδεικτικές χρήσεις:

 • Εκτύπωση και χάραγμα (ρίγωμα) αυτοκόλλητου σε ό,τι σχήμα θέλετε
 • Μόνο χάραξη αυτοκόλλητου βινυλίου και τοποθέτηση ταινίας μεταφοράς, για δημιουργία επιγραφών
 • Εκτύπωση και περφορέ (διάτρηση) σε μπλοκ, κουπόνια, εισιτήρια, κ.λπ.
 • Εκτύπωση και κοπή χαρτιού και χαρτονιού σε διάφορα σχήματα (π.χ. κάρτες με στρογγυλεμένες γωνίες, μικρά folders, αναπτύγματα κουτιών, περίτεχνα σχέδια για προσκλητήρια και ειδικές προσκλήσεις κ.λπ.)

 

Απαιτήσεις

Προφανώς ισχύουν οι απαιτήσεις που ισχύουν για τα απλά προς εκτύπωση αρχεία. Συμπληρωματικά, λόγω της διαδικασίας χάραξης/κοπής, θα χρειαστούν τα εξής:

 • Το προς εκτύπωση αρχείο πρέπει να συνοδεύεται από ένα αρχείο το οποίο θα περιέχει ΜΟΝΟ το περίγραμμα πάνω στο οποίο θα κόψουμε/χαράξουμε.
 • Για ευκολία δική σας, μπορείτε να ονομάσετε τα αρχεία με το ίδιο όνομα, προσθέτοντας στο τέλος του τις λέξεις «_PRINT» για το προς εκτύπωση αρχείο, και «_CUT» για το αρχείο με το περίγραμμα.
 • Τα δύο αρχεία πρέπει να είναι στην ίδια ακριβώς διάσταση, και να υπάρχει απόλυτη σύμπτωση μεταξύ του αρχείου προς εκτύπωση και του περιγράμματος.
 • Στην περίπτωση που το αρχείο προς εκτύπωση έχει αντικείμενα που ξακρίζουν (π.χ. ένα αυτοκόλλητο με κάποιο χρώμα φόντου) τότε θα πρέπει να έχετε αφήσει τουλάχιστον 2 χιλιοστά ξάκρισμα (bleed) στο προς εκτύπωση αρχείο.
 • Αν όλα αυτά σας φαίνονται περίπλοκα, μπορούμε με μια μικρή επιβάρυνση να αναλάβουμε να τα κάνουμε εμείς για εσάς, πάντα δείχνοντάς σας τα αρχεία για την τελική έγκριση.

Για την διευκόλυνσή σας, στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε κάποια βοηθητικά αρχεία έτσι ώστε να ετοιμάσετε τη δουλειά σας γρήγορα, εύκολα και σωστά.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι φόρμες είναι σε αρχείο indd για InDesign CC, idml για παλιότερες εκδόσεις InDesign, αρχεία .AI για Adobe Illustrator CC/CS, αρχείο .ΑΙ8 για εισαγωγή στο CorelDraw και αρχείο .PDF